Εντός έδρας ήττα για την ομάδα μας

Την ήττα από τον Αμύντα γνώρισε η ομάδα μας που βρέθηκε από το πρώτο δεκάλεπτο να κυνηγάει το σκορ. Οι κυανόλευκοι στο τελευταίο δεκάλεπτο πλησιάσαν στην ανατροπή αλλά το άγχος και η αστοχία στις βολές δεν έφεραν τη νίκη και το ροζ φύλλο της αναμέτρησης.

1ο δεκάλεπτο

Με το άγχος και την πίεση του «πρέπει» της νίκης να κυριεύει τους παίχτες του Αρκαδικού ο Αμύντας κατάφερε από το ξεκίνημα να εκμεταλλευτεί ότι του έδωσε ο ΣΕΦΑ και τα λάθη της ομάδας της Τρίπολης βάζοντας από νωρίς τα πρώτα ζόρια. Η Αθηναϊκή ομάδα με όπλο της τα πολλά κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ και το τρίποντο που έκανε σμπαράλια την περιφερειακή άμυνα των κυανόλευκων πήρε τα ηνία με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 11-27.

2ο δεκάλεπτο

Με το -16 στις πλάτες του Αρκαδικός και με το μομέντουμ να γέρνει στην πλευρά του Αμύντα τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου έμοιαζαν με εφιάλτη με τα τρίποντα των φιλοξενουμένων (4 ο Διαμαντόπουλος) να αποτελούν μαχαιριές με το σκορ στο 14’ να πηγαίνει στους 20 πόντους (16-36). Ο Αρκαδικός κάπου εκεί έδειξε σημάδια σφυγμού ρίχνοντας την διαφορά στο -11 (25-36) στο 16’ όμως ο Αμύντας βρήκε και πάλι τις λύσεις πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με +12 (31-43) και με προίκα 7/16 από την γραμμή των 6, 75.

3ο δεκάλεπτο

Ο Αρκαδικός ήξερε πως έπρεπε για να γυρίσει το παιχνίδι να σφίξει την άμυνα του, να βγάλει ενέργεια και αν έχει καθαρό μυαλό στην επίθεση. Ο Αμύντας και πάλι με το τρίποντο βρήκε λύσεις ωστόσο η κυανόλευκη αντεπίθεση του τρίτου δεκαλέπτου και η αντίδραση της ομάδας είχε ξεκινήσει.  Στο 27’ η διαφορά έπεσε μετά από ώρα σε διψήφια επίπεδα με τον κόσμο να μπαίνει και αυτός στην εξίσωση του αγώνα και με τους Τζουγκαράκη και Πέλτιερ να βάζουν σπουδαία καλάθια με τον ΣΕΦΑ να πλησιάζει στους 4 51-55 και να κλείνει την Τρίτη περίοδο επίσης στο -4 με 55-59.

4ο δεκάλεπτο

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Αρκαδικός κλήθηκε να τα παίξει όλα για όλα όμως τα σημάδια κούρασης επηρέασαν αρχικά το μυαλό των παιχτών του ΣΕΦΑ με τις κακές επιλογές στην επίθεση και τις λάθος άμυνες να παίζουν σημαντικό ρόλο με τον Αμύντα να κρατά ένα σημαντικό μαξιλαράκι κοντά στους δέκα πόντους. Ενδεικτικό το αγώνα το γεγονός πως στο τελευταίο τρίλεπτο οι κυανόλευκοι είχαν 2 στις 8 βολές με τους φιλοξενούμενους να διαχειρίζονται και να ελέγχουν το παιχνίδι φθάνοντας έτσι σε μια σπουδαία νίκη με 67-75.

Δεκάλεπτα: 11-27, 31-43, 55-59, 67-75

Αρκαδικός: Κούτρας 5, Βλάχος 5, Λυμπερέας, Σίνης 2, Τζάιδας, Προδρόμου 12, Μαραγκάκης 2, Αποστολίδης 2, Πελτιέρ 15, Γαρμπής 3, Τζουγκαράκης 21.

Αμύντας: Ζούπας 11, Τοπάλι 4, Διαμαντόπουλος 27 (6), Βογιατζής, Βαρδιανός 6, Κερασοβίτης 2, Κουκουνιάς 10, Καλδής 7, Μπάρμπας 7 Λιούνης, Καμπούρης 1.