Η άμυνα τον οδήγησε στη νίκη… Αρκαδικός-Ηρακλής 67-60 (33-39)

Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τέλος, ο Αρκαδικός κέρδισε δύσκολα 67-60 τον Ηρακλή, παραμένοντας στη δεύτερη (προνομιούχο) θέση του βαθμολογικού πίνακα και σε τροχιά ανόδου τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα έφτασε τις 17 νίκες ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ της ομάδας από την αγωνιστική περίοδο 2009-2010.

Ο Αρκαδικός κέρδισε γιατί έπαιξε πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου δέχτηκε μόλις 21 πόντους, εκ των οποίων μόλις οκτώ στο τελευταίο δεκάλεπτο, βρίσκοντας παράλληλα εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο, όπου ο συγκινητικός Καρύδας κρατούσε την ομάδα κοντά στο σκορ (17 πόντους στο α’ ημίχρονο όταν ο Ηρακλής ξέφυγε με δώδεκα πόντους και το ημίχρονο έληξε με 33-39).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Νοέας και ο Χατζής έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην επίθεσηκαι στα τελευταία τρία λεπτά της αναμέτρησης ήταν η σειρά του Τζόρτζεβιτς. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Σέρβος σέντερ του Αρκαδικού είχε πετύχει δύο πόντους, αλλά εκεί «που έκαιγε η μπάλα» και το 59-60 μετατράπηκε σε 67-60 σημείωσε έξι κρισιμότατους πόντους (από τους οκτώ που πέτυχε ο Αρκαδικός, τους άλλους δύο ο Νοέας).

Στο ίδιο διάστημα Χρυσόπουλος, Ονάσογλου, Μιχάλογλου, Γαρέζος αστόχησαν στις επιθέσεις που πήραν και στην τελευταία επίθεση ο Κοθράς έχασε την μπάλα από την εξαιρετική άμυνα του Καλλινικίδη.

Όσον αφορά το κοινό που παρακολούθησε το παιχνίδι και βοήθησε τα μέγιστα στην ανατροπή του σκορ, το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης έζησε φέτος ένα ακόμα sold out, αφού περίπου 1.500 φίλαθλοι το γέμισαν από την μία άκρη στην άλλη και βοήθησαν στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα.

Διαιτητές: Πόντας, Μπούκας, Καλογερόπουλος

Δεκάλεπτα: 11-19, 33-39, 50-52, 67-60

Αρκαδικός (Καστρίτης): Καραμαλέγκος 2, Νοέας 10 (2), Κωνσταντίνου, Καρύδας 18 (1), Κοψαύτης 9, Χατζής 13, Αναστασάκης, Θανόπουλος 5 (1), Τζόρτζεβιτς 8, Καλλινικίδης 2, Εζόμο.

Ηρακλής (Πέρκoς): Ταραμάς, Μιχάλογλου 19 (2), Ονάσογλου 2, Γαρέζος, Χρυσόπουλός 14 (1), Αράπης, Καραγκιολίδης, Κοθράς 15 (2), Μητσιαλός 3, Δέσπος 7.