Ήττα για την ομάδα μας στο Ψυχικό

 Η ομάδα μας πάλεψε αλλά τελικά  εν τα κατάφερε γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 85-77 από το Ψυχικό στην αναμέτρηση για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ Ανδρών.

Η ομάδα της Τρίπολης έχει για μία ακόμα αγωνιστική σοβαρά παράπονα από την διαιτησία με τον Γιάννη Καραμαλέγκο αυτή την φορά να γίνεται στόχος από το πρώτο δεκάλεπτο,αγωνίστηκε μόλις 8 λεπτά, και να αποβάλλεται με  τα δύο αντιαθλητικά , το ένα μάλιστα ήταν σε διεκδίκηση της μπάλας και σύμφωνα με τους κανονισμούς έπρεπε να δoθεί τζάμπολ.Το αποκορύφωμα της εχθρικής διαιτησίας ήταν η τεχνική ποινή που δόθηκε στο πάγκο της ομάδας μας όταν έκανε μία ερώτηση σε πολύ χαμηλό τόνο ο προπονητής μας Γιάννης Διαμαντάκος.

Ο Αρκαδικός ουσιαστικά πλην της κακής διαιτησίας πλήρωσε τα δύο πρώτα άσχημα δεκάλεπτα που πραγματοποίησε (απόρροια και του εκνευρισμού από τα διαιτητικά σφυρίγματα) γεγονός που τον άφησε πίσω στο σκορ και παρά την προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο τελικά και πάλι έχασε ένα παιχνίδι στις λεπτομέρειες.

Ο ΣΕΦΑ χωρίς τον βασικό του οργανωτή και δημιουργό κατάφερε να επιστρέψει και να μειώσει ακόμα και στους τρεις πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως δεν μπόρεσε να κάνει την ολική ανατροπή με το Ψυχικό την ύστατη στιγμή να βρίσκει μακρινά σουτ-μαχαιριές και τελικά να παίρνει με 85-77 το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα σφυρίγματα των διαιτητών έφεραν εκνευρισμό και πολλά λάθη στην επίθεση που οδήγησαν σε εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο τους γηπεδούχους και με τον Γιάννη Καραμαλέγκο να βρίσκεται από πολύ νωρίς  στα αποδυτήρια λόγω της  αποβολής του μη μπορώντας να βοηθήσει την ομάδα του ο Αρκαδικός βρέθηκε πίσω στο σκορ με το Ψυχικό να εκμεταλλεύεται το γεγονός αυτό χτίζοντας διαφορές χάρις και την ευστοχία των παιχτών του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι κυανόλευκοι έσφιξαν την άμυνα τους ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα ξεκινώντας να ροκανίζουν την διαφορά. Οι σωστές επιθέσεις και η μεγαλύτερη ενέργεια που έβγαλαν οι παίχτες του Γιάννη Διαμαντάκου στο παρκέ επέτρεψαν στον Αρκαδικό να γίνει πιο ανταγωνιστικός και να προσπαθεί να διεκδικήσει πράγματα από την αναμέτρηση.

Η επιστροφή του ΣΕΦΑ ήταν γεγονός με την ομάδα της Τρίπολης να βρίσκεται στο -3 στο 37’ και να οδηγεί την αναμέτρηση στις ειδικές καταστάσεις. Όμως το Ψυχικό βρήκε τις λύσεις από την γραμμή του τρίποντου και με δύο τέτοια μεγάλα σουτ σε κρίσιμο χρονικά και ψυχολογικά σημείο με το μομέντουμ να δείχνει Αρκαδικό κατάφερε να ανοίξει την ψαλίδα και να ανασάνει με περισσότερη άνεση μιας και η πίεση είχε αρχίσει να τους βαραίνει όλο και περισσότερο.

Ο Αρκαδικός δεν βρήκε την απάντηση  και τον τρόπο να επιστρέψει και πάλι στον αγώνα με το χρόνο πια να κυλά εις βάρος του  καθώς η αναμέτρηση ήταν στα τελευταία λεπτά και κάπως έτσι να διαμορφώνεται το τελικό Ψυχικό-Αρκαδικός 85-77.

ΨΥΧΙΚΟ-ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 85-77

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 49-35, 67-60, 85-77

Οι διαιτητές: Μαλαμάς, Κωνσταντινόπουλος, Πιτσίλκας Β.

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Νίκου 3 (5ρ., 11ασ., 3κλ.), Αχής 3, Τσιότρας, Παπανικολάου 8 (6ρ.), Σακελλαρίου 6, Γιαννίκος 6, Μουράτος 16 (10ασ.), Σίνης 4, Τσιώκος 17, Σμάιλαγκιτς 22 (6/11 τρ.)

Αρκαδικός (Διαμαντάκος): Καραμαλέγκος 2, Πίνης, Τσακαλέρης, Κουρέπης 6, Σπυριδάκης, Προδρόμου 15 (10ρ.), Ναούμης 14 (4κλ.), Ρεντίκας 18 (4ρ., 5ασ.), Γαρμπής 6, Τζουγκαράκης 16 (7ρ., 4ασ.).