Ηττήθηκαν στον τελικό οι έφηβοι. Αρκαδικός-Άτλας Καλαμάτας 45-51 (video)

Η αστοχία και το άγχος ήταν τα δύο στοιχεία που στοίχισαν στην εφηβική ομάδα του Αρκαδικού και έχασε στον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος από τον Άτλα Καλαμάτας 45-51.

Η γεμάτη κερκίδα στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, έφερε το άγχος στην ομάδα του Αρκαδικού που ξεκίνησε με… απίστευτη αστοχία από την περιφέρεια έχοντας οι παίκτες του 0/15 τρίποντα στον τελικό, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ (6-19 στο πρώτο δεκάλεπτο, 26-41 λίγο πριν την λήξη του τρίτου δεκάλεπτου).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Αρκαδικού έκαναν την αντεπίθεση τους, αρχικά με ένα σερί 10-0 (36-41) και στη συνέχεια με τρίποντο του Καναβού μείωσαν στους τέσσερις πόντους (45-49) 00.22 πριν την λήξη του τελικού.

Ωστόσο, ο Άτλας πήρε τη νίκη, γιατί στη συνέχεια του τελικού ευστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές ο Π. Μελάς στα 00.19 και το άστοχο τρίποντο του Σταματόπουλου ήταν απλά το τελευταίο σουτ του τελικού.

Μπορεί οι νεαροί παίκτες του Αρκαδικού να άργησαν να μπουν στην διεκδίκηση του παιχνιδιού, καθώς η αστοχία τους δεν επέτρεψε να μπουν νωρίτερα (10/18 βολές, 13/33 δίποντα, 3/21 τρίποντα) όμως στα τελευταία δώδεκα λεπτά επέστρεψαν στη διεκδίκηση του τίτλου δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία στο παρκέ, τόσο σε άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πώς αυτή η φουρνιά παικτών του Αρκαδικού μέσα από την σκληρή δουλειά που γίνεται καθημερινά στο γήπεδο με τον Παναγιώτη Γεωργακόπουλο και τον Βελισσάριο Τσαμακλή, έχει αγωνιστεί σε δύο τελικούς την τελευταία τριετία, τροφοδοτώντας παράλληλα παίκτες για την ανδρική ομάδα του συλλόγου, που κερδίζουν εμπειρίες και μπασκετικές παραστάσεις.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Καραμπάγιας

Δεκάλεπτα: 6-19, 20-29, 29-41, 45-51

Αρκαδικός (Π. Γεωργακόπουλος- Β. Τσαμακλής): Κουρόγιωργας 7 (1), Τσέλλος 3, Καπετάνιος 2, Μπουρνάς 2, Χλέπας 3, Λιακόπουλος 12, Καναβός 3 (1), Σταματόπουλος 8, Γατσόπουλος 5 (1), Παναγιώτου.

Άτλας Καλαμάτας (Αλ. Κορογώνας-Σαρρής): Δ. Μελάς, Γεωργουλάκος 2, Μπούνας, Π. Μελάς 3, Μπούρας, Παναγιωτακόπουλος 9 (1), Ρούσσος 6, Γιαννακόπουλος 5 (1), Κατσαρέας, Πολίτης 15 (3), Μπαριακτάρης 11, Μαυροειδής.

- Τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος παρακολούθησε και η ανδρική ομάδα του Αρκαδικού, αποδεικνύοντας με την παρουσία της το «οικογενειακό κλίμα» που υπάρχει στις τάξεις του συλλόγου.

 

 

Arcadia Portal.gr Τελικός εφήβων: Αρκαδικός-Άτλας Καλαμάτας 45-51