Κανένας δεν ξεχνάει τον Λιούμπο!

Μεταξύ των πολλών συγχαρητηρίων μηνυμάτων που αλιεύσαμε όλο αυτό το διάστημα από το facebook του Αρκαδικού, ξεχώρισε ένα που είχε τεράστια συναισθηματική αξία, καθώς προερχόταν από την οικογένεια του αδικοχαμένου Λιούμπο Γιοβάνοβιτς.

Το μήνυμα χαρακτηριστικά έγραφε: «Marina Pejovic Congratulations from family Ljubo Jovanovic Montenegro»

Έχουν περάσει κοντά έξι χρόνια από την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του Αρκαδικού στην Α2 κατηγορία από τον Οκτώβριο του 2009 που πρωτοπάτησε το πόδι του στο παρκέ της Τρίπολης και κανένας δεν έχει ξεχάσει τον ύψους 2.07 σέντερ από το Μαυροβούνιο.

Όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του στην αγωνιστική περίοδο 2009-2010 ή είχαν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν από κοντά διαπίστωσαν το τεράστιο ταλέντο του σε άμυνα και επίθεση.

Ο Γιοβάνοβιτς γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1987 και πριν έρθει στον Αρκαδικό, αγωνίστηκε στην Α1 κατηγορία της χώρας του με την Μπούντουκνοστ και την Λόβσεν με την οποία είχε 21 πόντους και 11 ριμπάουντ μέσο όρο.

Με την εθνική νέων του Μαυροβουνίου (U-20) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Β’ κατηγορία του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Πολωνία.

Ο Γιοβάνοβιτς έπαιξε στον Αρκαδικό την πρώτη χρονιά που η ομάδα αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας (2009-2010) αφήνοντας τα αγωνιστικά του διαπιστευτήρια, ενώ την επόμενη σαιζόν πανηγύρισε την άνοδο (2010-2011) στην Α1 κατηγορία με τον ΚΑΟΔ όντας ο MVP της Α2 κατηγορίας.

Μετά τον αδόκητο χαμό του, στα τέλη Ιουνίου το 2011, η διοίκηση του Αρκαδικού επέδειξε μία ευαισθησία τοποθετώντας ένα μεγάλο πορτραίτο του Λιούμπο Γιοβάνοβιτς στον τοίχο του κλειστού γυμναστηρίου της Τρίπολης. Το κενό που άφησε πίσω του ήταν (και είναι) δυσαναπλήρωτο…

Κανένας δεν πρόκειται να τον ξεχάσει από την «οικογένεια» του Αρκαδικού, τόσο για την αγωνιστική του αξία, όσο για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του εκτός αγωνιστικών χώρων, την ποιότητά του ως άνθρωπος και το πλατύ του χαμόγελο που σε κέρδιζε κατευθείαν.

Η στάση του Αρκαδικού, αλλά και των φίλων που πρόλαβε να κάνει ο Γιοβάνοβιτς την μία σαιζόν που πέρασε από την Τρίπολη, φάνηκε λίγα χρόνια αργότερα, να εκτιμάται ιδιαίτερα από την οικογένεια του Μαυροβούνιου παίκτη που έστειλε το συγχαρητήριο μήνυμα για την άνοδο στην Α1 κατηγορία.