Με το μυαλό στο Λαύριο

Συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αρκαδικού ενόψει της Σαββατιάτικης εντός έδρας αναμέτρησης με το Λαύριο, που είναι και το πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι στην Τρίπολη και φυσικά το στοιχείο αυτό από μόνο του είναι ικανό να φέρει πολύ κόσμο στο κλειστό γυμναστήριο.

Στον Αρκαδικό των υψηλών φετινών στόχων, γνωρίζουν όλοι πώς για να έχει αντίκρισμα η μεγάλη νίκη στη Λευκάδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, θα πρέπει ο Αρκαδικός να κερδίσει στην έδρα του το Λαύριο, που θεωρείται από τις καλύτερες ομάδες της Α2 κατηγορίας και έχει μεγάλο βαθμό ετοιμότητας στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Όπως συνηθίζει ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Καστρίτης, λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης μίλησε στους παίκτες, όπου επέστησε την προσοχή τους στην άμυνα, αλλά και στο τι πρέπει να προσέξουν στα δυνατά και στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου, σε άμυνα και επίθεση.

Το προπονητικό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις προθέρμανσης, ενώ στη συνέχεια πάνω στο παρκέ του κλειστού, ο Γιάννης Καστρίτης με τον Μπάμπη Αλεξόπουλο έδωσαν έμφαση σε πολλές ασκήσεις που είχαν ως στόχο την άμυνα. Οι δύο προπονητές στο τεχνικό επιτελείο του Αρκαδικού γνωρίζουν καλά το Λαύριο και ετοιμάζουν κάποιες εκπλήξεις στην αντίπαλη ομάδα, έχοντας παράλληλα και την εικόνα πώς πριν ένα μήνα περίπου οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες στο τουρνουά του Προμηθέα Πατρών.

Στη συνέχεια της προπόνησης, ο Γιάννης Καστρίτης χώρισε τους παίκτες του στους «μπλε» και τους «λευκούς» με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται στο μισό γήπεδο και να δίνουν μεγάλες μάχες μέσα στη ρακέτα, βασισμένοι στα επιθετικά συστήματα και τα αμυντικά πλάνα του προπονητικού επιτελείου.

Μπορεί ο φετινός Αρκαδικός να έχει παίκτες με άνεση και με μεγάλες δυνατότητες στο σκοράρισμα, ωστόσο το πρώτο στοιχείο που θέλει να περάσει στους παίκτες του ο Γιάννης Καστρίτης είναι πώς οι νίκες κτίζονται από την άμυνα.