Ο Αρκαδικός απέκτησε τον Σάκη Καρύδα

Την πρώτη και παράλληλα ηχηρή μεταγραφή ολοκλήρωσε σήμερα ο Αρκαδικός, που με την κίνηση του να αποκτήσει τον περσινό MVP της Α2 κατηγορίας Σάκη Καρύδα αποδεικνύει πώς φέτος έχει πολύ υψηλούς στόχους, που φτάνουν μέχρι την κορυφαία εθνική κατηγορία.

Ο Αρκαδικός ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την φετινή μεταγραφική ενίσχυση εν όψει της έκτης συνεχόμενης παρουσίας του στην Α2 κατηγορία, καθώς ο Σάκης Καρύδας θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους Έλληνας πλευμέηκερ και ο παίκτης εκείνος που θα αναλάβει την ηγεσία της ομάδας μέσα από τις τέσσερις γραμμές.

Ο Σάκης Καρύδας γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1979 στις Σέρρες, έχει ύψος 1.85 και ξεκίνησε το μπάσκετ από τα τμήματα υποδομής των Ίκαρων Σερρών, ενώ η πρώτη του μεταγραφή ήταν στον Ολυμπιακό Βόλου με τον οποίο αγωνίστηκε στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Ο Σάκης Καρύδας ξεκίνησε ουσιαστικά την επαγγελματική του καριέρα στην Ξάνθη το 2003, όπου έμεινε δύο χρόνια και πανηγύρισε την άνοδο στην Α2 κατηγορία. Το 2005 μεταγράφηκε στο ICBS, ενώ το 2007 μεταπήδησε στη ΜΕΝΤ.

Ένα χρόνο αργότερα πήγε στον Ηλυσιακό με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στην Α1 κατηγορία το 2010, ενώ το 2011 υπέγραψε στον ΚΑΟΔ, που επίσης αγωνιζόταν στην Α1 κατηγορία. Το καλοκαίρι του 2012 μεταγράφηκε στον Κόροιβο, όπου πριν λίγους μήνες πανηγύρισε την άνοδο στην Α1 κατηγορία.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Αρκαδικού ο Σάκης Καρύδας τόνισε: «Είχα κάποιες συζητήσεις τόσο με τον προπονητή τον κ. Καστρίτη όσο και με τον πρόεδρο . Έδειξαν ότι φέτος από την αρχή, ότι φέτος πάει να γίνει μια προσπάθεια έτσι ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει και να κάνει καλύτερα πράγματα στο γήπεδο.

Μου άρεσε αυτή η προσπάθεια και αυτή η κίνηση, συζητήσαμε. Νομίζω ότι ήταν ευχάριστες αυτές οι συζητήσεις που κάναμε τόσο με τον πρόεδρο όσο και με τον προπονητή και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είχαμε ταύτιση απόψεων. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι εδώ την νέα χρονιά.
Οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί. Τους στόχους θα τους βάλουμε μέσα στην χρονιά, πρέπει να κοιτάμε βήμα-βήμα, να είμαστε ταπεινοί και να δουλεύουμε κάθε μέρα και στην πορεία να εξελιχθούν όλα όπως πρέπει.
Η υπόσχεση που μπορώ να δώσω προσωπικά είναι ότι θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου στο γήπεδο, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στα παιχνίδια και μακάρι όλοι στο τέλος να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα ευχαριστώντας τον κόσμο που θα έρχεται στο γήπεδο.

Θεωρώ ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια τόσο από τον πρόεδρο όσο και από τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα και νομίζω ότι θα χρειαστούμε πάρα πολύ την βοήθεια του κοινού. Θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην χρονιά».

 

Ο Σάκης Καρύδας στον Αρκαδικό!