Σημαντική νίκη για την ομάδα μας επί του Δούκα

Παρούσία 500 φίλων του μπάσκετ ο Αρκαδικός πέτυχε σημαντική νίκη επί του Δούκα με 76-74 .

1ο Δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να διαβάσουν η μία την άλλη με το σκορ να αλλάζει συνεχώς σκυτάλη.  Ο Κυρίτσης πέτυχε τους πρώτους 8 πόντους για τον Δούκα με τον Αρκαδικό να βρίσκει επιθετικές λύσεις από τους Πελτιέρ και Τζουγκαράκη.  Η αδυναμία του ΣΕΦΑ στα επιθετικά ριμπάουντ έδωσε την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να παίρνουν δεύτερες κατοχές πράγμα που πλήγωσε την κυανόλευκη άμυνα με τον coach να ανοίγει το ροτέισον και τον Αρκαδικό να κλείνει την ρπώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 21-19.

2ο Δεκάλεπτο

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στα ρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου με τον Αλέξη Κυρίτση ουσιαστικά να παίζει μόνος του τον Αρκαδικό με την κυανόλευκη άμυνα να μην μπορεί να βρει το αντίδοτο.  Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν πόντο, πόντο με τον ΣΕΦΑ να χάνει ευκαιρίες να ανοίξει κάποιο προβάδισμα στο τρίλεπτο όπου ο Κυρίτσης κάθισε στον πάγκο.  Το 35-35 σφράγισε τις προσπάθειες του πρώτου ημιχρόνου με τον Κυρίτση να έχει πετύχει τους 17 από τους 35 πόντους της ομάδας του και τον Αρκαδικό να έχει πρώτο σκόρερ τον Πελτιέρ με 13 έχοντας άξιος συμπαραστάτες τους Τζουγκαράκη και Προδρόμου.

3ο Δεκάλεπτο

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως ακριβώς ήταν η ροή των δύο πρώτων περιόδων με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και την νευρικότητα στο πρώτο πεντάλεπτο να οδηγεί στα πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές και στις λανθασμένες επιλογές. Κάπου εκεί ο coach Δεσποτάκης αποφάσισε να δώσει περισσότερο ύψος στην ομάδα του ρίχνοντας μαζί στο παρκέ τους Προδρόμου-Σίνη-Πελτιέρ-Τζουγκαράκη με τον Αρκαδικό να βγάζει ενέργεια, περιορίζοντας παράλληλα στους δύο πόντους τον Κυρίτση. Στο τελευταίο δίλεπτο οι κυανόλευκοι πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα άνω των τεσσάρων πόντων με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τον ΣΕΦΑ μπροστά με +6 (59-53) έχοντας τους Πελτιέρ με 17 πόντους, τον Προδρόμου στους 17 και τον Τζουγκαράκη στους 14.

4ο Δεκάλεπτο

Το τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε με τον Δούκα να μπαίνει πιο αποφασίστηκα και με ένα 0-6 σερί στο πρώτο δίλεπτο έφερε και πάλι το παιχνίδι στην ισοπαλία (59-59) προδιαγράφοντας ένα θρίλερ για την συνέχεια.  Το 63-65 στο 35’ έγινε πολύ γρήγορα 68-65 για τον Αρκαδικό με ένα τρίποντο του Γαρμπή και ένα δίποντο του Τζουγκαράκη δίνοντας ανάσα στην ομάδα του. Τα τελευταία λεπτά ήταν κάτι παραπάνω από δραματικά με τον ΣΕΦΑ να δείχνει τεράστια ψυχή και ψυχραιμία στις ειδικές καταστάσεις του αγώνα. Το τελευταίο λεπτό βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στους 72 πόντους. 0:52 για το τέλος ο Μαραγκάκης με ένα σπουδαίο τρίποντο κάνει το 75-72 για τον Αρκαδικό, 0:24 ο Κυρίτσης από την γραμμή των βολών μειώνει σε 75-74, 0:18 για το φινάλε ο Προδρόμου με ½ βολές κάνει το 76-74 με τον Δούκα να έχει κατοχή 18 δευτερολέπτων. Την ευθύνη ανέλαβε ο Κυρίτσης ο οποίος αστόχησε σε σουτ δύο πόντων με τον Τζουγκαράκη να μαζεύει το ριμπάουντ και τον Προδρόμου ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος να κερδίζει σετ βολών. Ο φόργουρντ του ΣΕΦΑ είναι άστοχος και στις δύο με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με το τελικό 76-74. 

Δεκάλεπτα: 21-19, 35-35, 59-53, 76-74

Αρκαδικός: Μπιζούκας 2, Βλάχος 5, Λυμπερές, Σίνης, Μούκα, Προδρόμου 16 (1), Μαραγκάκης 6 (2), Τζάιδας, Πελτιέρ 23 (3/3 βολές, 7/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γαρμπής 10 (2), Αποστολίδης, Τζουγκαράκης 14 (9 ριμπαουντ).

Δούκας: Τόζιος 7, Παναγιωταράς 10, Τσουργιάνης Αρ. 3, Τσιότρας 13, Μαστόρος, Κυρίτσης 27 (2), Κουκουλάς 14, Υφαντής.