Σμυρνιώτης: «Κοιτάμε το επόμενο σκαλοπάτι, την Α1»

Ο πρόεδρος του τμήματος  μπάσκετ του Αρκαδικού, Μιχάλης Σμυρνιώτης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αρκαδία 93.8» για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, τους στόχους της φετινής αγωνιστικής περιόδου που έχει ως στόχο την άνοδο στην κορυφαία εθνική κατηγορία, αλλά και την υπόθεση του Νίκου Χατζή, ενώ δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα στη δουλειά του προπονητή της ομάδας Γιάννη Καστρίτη.  

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ομάδας Μιχάλη Σμυρνιώτη στον ραδιοφωνικό σταθμό έχουν ως εξής:

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Αρκαδικού:

Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μία ομάδα με έμπειρα παιδιά που θα έχουν ως στόχο την Α1 κατηγορία και να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Στόχος είναι να παίξουμε ωραίο και ποιοτικό μπάσκετ. Πιστεύω με ποιοτική δουλειά, θα πετύχουμε το κάτι παραπάνω που δεν πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο στόχος της ανόδου στην Α1 κατηγορία:

Όλοι όταν ασχολούνται με κάτι και το αγαπάνε, κοιτάνε το επόμενο σκαλοπάτι. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το αξιόλογο βήμα για να ανέβουμε στην Α1 κατηγορία. Τις προηγούμενες χρονιές δεν είχαμε τόσο έμπειρους παίκτες αλλά καταφέραμε και σταθήκαμε στην Α2 κατηγορία. Έχουμε εμπειρία, έχουμε δυναμικότητα, πιστεύω ότι αν έχουμε λίγο τύχη και υγεία, μπορούμε να καταφέρουμε τον στόχο μας

Η συνεργασία με τον Γιάννη Καστρίτη:

Ο Γιάννης Καστρίτης είναι σημαντική μονάδα για τον Αρκαδικό και το μπάσκετ. Θα φανεί αν θα τα καταφέρει μαζί με τον συνεργάτη του, τον Μπάμπη Αλεξόπουλο. Ο Γιάννης Καστρίτης είναι χρόνια συνεργάτης της ομάδας μας, ενώ ήταν στενός συνεργάτης και του Γιάννη Σμυρνιώτη παλαιότερα. Πιστεύω ότι αν βοηθήσουν τα αποτελέσματα θα καταφέρουμε τον στόχο μας

Πως αντέχει να βρίσκεται για χρόνια σε υψηλό επίπεδο η ομάδα:

Υπάρχουν άνθρωποι που μας έχουν στηρίξει σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους κατονομάσουμε και ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας και μας βοηθούν.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Α2:

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Δεν υπάρχει και επιχορήγηση. Την πρώτη χρονιά πήραμε την επιχορήγηση, την δεύτερη χρονιά μας υποσχέθηκαν ότι θα μας την δώσουν. Αντέδρασαν οι ομάδες και το θέμα ρυθμίστηκε νομοθετικά, ωστόσο δεν έχει δοθεί καμία. Από εκεί και πέρα, ο καθένας κοιτάει μόνος του με τις δυνάμεις που έχει.

Με ποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει ο Αρκαδικός τις υπόλοιπες ομάδες του Νομού:

Με όποιο τρόπο έχουμε την δυνατότητα, το κάνουμε. Με αθλητικό υλικό, με παίκτες δικούς μας και όχι μόνο οικονομικά

Η έμφαση που δίνει ο Αρκαδικός στις ακαδημίες:

Τα παιδιά αγαπούν το μπάσκετ. Γίνεται σημαντική δουλειά από τον έφορο της ομάδας Χάρη Μιαούλη. Φάνηκε και από το καμπ που διοργανώσαμε που χαμογελούσαν 150 παιδιά.

Για την υπόθεση του Νίκου Χατζή:

Καλό είναι να περιμένετε την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας. Είμαστε σε καλό δρόμο, λίγη υπομονή ακόμα .