Συνέχισε την καλή παράδοση Αρκαδικός-Παγκράτι 79-69

O Αρκαδικός συνέχισε την καλή παράδοση που έχει στα παιχνίδια της Τρίπολης με το Παγκράτι, κερδίζοντάς το για πέμπτο στη σειρά παιχνίδι σε ισάριθμα ματς, αυτή τη φορά με 79-69.

Για να φτάσει στη νίκη ο Αρκαδικός, βελτίωσε μετά το πρώτο δεκάλεπτο (που έχανε 17-22) τα ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση και σε συνδυασμό με την πολύ καλή του άμυνα (11 κλεψίματα, δύο κοψίματα), που ανάγκασε τους παίκτες του Παγκρατίου να υποπέσουν σε 20 λάθη, κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη και σημαντική νίκη.

Παράλληλα, ο Αρκαδικός είχε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Προδρόμου, Κοψαύτης, Πόπαντιτς, Γκόβας), ενώ σημαντική βοήθεια έδωσαν σε κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού και οι Καραμαλέγκος, Σάκοτα.

Ο Αρκαδικός προηγήθηκε με πέντε πόντους του Καραμαλέγκου 7-6, αλλά στη συνέχεια το Παγκράτι έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Βασιλόπουλο, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και να ελέγχει ταυτόχρονα το ρυθμό του παιχνιδιού. Μόλις τέσσερα λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι ο Αρκαδικός ξαναπήρε το προβάδισμα στο σκορ (34-32 με καλάθι και φάουλ του Προδρόμου), για να κλείσει το ημίχρονο 44-43.

Στο ημίχρονο του παιχνιδιού, ο Προδρόμου, με τους 13 πόντους που σημείωσε σε αυτό το διάστημα έφτασε τους 453 ξεπερνώντας τον μεγάλο Σλόμπονταν Τόσιτς στα πέντε χρόνια παρουσίας του Αρκαδικού στην Α2 κατηγορία. Ο Βεροιώτης φόργουορντ πλέον βρίσκεται στην 6η θέση των σκόρερ και πλέον… καταδιώκει τον Ανδρόνικο Γκιζόγιαννη που έχει 42 πόντους περισσότερους και είναι στην 5η θέση του σχετικού πίνακα.

Ο Αρκαδικός κατάφερε στο τρίτο δεκάλεπτο να πάρει μία διαφορά επτά πόντων (56-49 και 58-51) με πρωταγωνιστές τους Προδρόμου, Πόπαντιτς, Καραμαλέγκου για να κλείσει ωστόσο η περίοδος με τη διαφορά στο +4 (59-55).

Η συνέχεια του παιχνιδιού είχε πολύ καλή άμυνα του Αρκαδικού, που έφτασε τη διαφορά στο +11 (71-60) τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι εκείνο το σημείο είχε δεχτεί από το Παγκράτι μόλις 17 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ρισκάρουν στο επιθετικό τους παιχνίδι και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά μέχρι τους δύο πόντους 1:54 πριν το τέλος του αγώνα (71-69 κάνοντας ένα σερί 9-0 με τον Βασιλόπουλο να φτάνει στους 25 πόντους).

Όμως ο Αρκαδικός ήθελε τη νίκη περισσότερο και «απάντησε» με ένα σερί 8-0 στο διάστημα που απέμενε για να φτάσει στην τελική επικράτηση. Σε αυτό έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο οι πολύ καλοί Σάκοτα, Προδρόμου που έδωσαν λύσεις με πόντους και επιθετικά ριμπάουντ, ενώ στο τέλος ο Κοψαύτης ευστόχησε και στις τέσσερις ελεύθερες βολές που εκτέλεσε βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα.

Στη λήξη του παιχνιδιού, ο Αρκαδικός έφτασε σε μία σημαντική νίκη με 79-69 επί της ιστορικής ομάδας του Παγκρατίου έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Προδρόμου που τελείωσε τον αγώνα με ένα ανεπίσημο «τριπλ-ντάμπλ» (24 πόντους, 13 κερδισμένα φάουλ, 11 ριμπάουντ), ενώ είχε ακόμα 6 κλεψίματα, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα.

Κοντά του σε απόδοση ο Γιώργος Κοψαύτης με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστς, 2 κλεψίματα, ενώ βοήθησαν σημαντικά και οι Σάκοτα (8 πόντοι, 8 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και ένα κόψιμο), Καραμαλέγκος (8 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστς). Καλά διαστήματα στο παιχνίδι είχαν και οι Πόπαντιτς, Γκόβας, που έβαλαν από την πλευρά τους το δικό τους λιθαράκι στην επικράτηση αυτή.

Από το Παγκράτι ξεχώρισαν οι Βασιλόπουλος (25 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστς και ένα κλέψιμο), Κουτρούλιας (10 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστς, 2 κοψίματα και ένα κλέψιμο), ενώ ο πρώην παίκτης του Αρκαδικού Αντώνης Μιχάλογλου έμεινε σε μέτρια επίπεδα με 6 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Διαιτητές: Παναγιώτου, Διαμαντής, Δαρλαμήτσος

Δεκάλεπτα: 17-22, 44-43, 59-55, 79-69

Αρκαδικός (Καστρίτης): Καραμαλέγκος 8 (2), Πίνης, Μαγιντόμπε, Κοψαύτης 16 (2), Προδρόμου 24, Πόπαντιτς 13 (2), Σάκοτα 8, Γκόβας 10 (1), Γιαννουλάκος.

Παγκράτι: (Καλαμπάκος): Νικολακόπουλος 2, Καραΐνδρος, Βασιλόπουλος 25 (2), Ψαρόπουλος 8, Δερμιτζάκης, Μπουραζάνης 2, Κουτρούλιας 10, Αγγελόπουλος, Μιχάλογλου 6, Πετρόπουλος 10, Ράπτης 6.