Τζίμης Κουστένης: Παλεύουμε για σαράντα λεπτά για το καλύτερο

Για το παιχνίδι με το Περιστέρι: «Παίζουμε κόντρα στην καλύτερη κατά τεκμήριο ομάδα του πρωταθλήματος. Όπως και οι ίδιοι έχουν δηλώσει το Περιστέρι είναι φτιαγμένο για την Basket League. Εμείς έχουμε κάποια θέματα απουσιών που κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας. Το γεγονός όμως ότι παίζουμε στο Περιστέρι αποτελεί για όλους μας ένα κίνητρο για να δούμε πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε κόντρα στην καλύτερη ομάδα της Α2 και να διακρίνουμε το που βρισκόμαστε και το τι θα κάνουμε για την συνέχεια».

Για το θέμα των τραυματισμών και το πείσμα των παικτών του: «Έχουμε πει ότι όταν πατάμε παρκέ και περνάμε τις 4 γραμμές του γηπέδου τα ξεχνάμε όλα. Απουσίες, τραυματισμοί ξεχνιόνται και παλεύουμε για 40’ λεπτά για το καλύτερο. Αν μπορούμε να κρατήσουμε κάτι από το προηγούμενο παιχνίδι είναι η κατάθεση ψυχής των παιδιών και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και το τέταρτο δεκάλεπτο όπου ανέτρεψαν μια διαφορά 16 πόντων φέρνοντας το παιχνίδι το «Χ» για να κριθεί στο ένα σουτ που θα μπορούσε να είναι είτε από την μία είτε και από την άλλη πλευρά.»

Για τα συναισθήματα του στην επιστροφή του στο Περιστέρι: «Οπωσδήποτε τα συναισθήματα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι λίγο ανάμεικτα. Σαφέστατα υπάρχει μια συναισθηματική φόρτιση όταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα που έχεις δουλέψει για πολλά χρόνια και σε πολλές θέσεις. Θεωρώ όμως ότι όλα αυτά με το που μπαίνεις στο γήπεδο αμέσως ξεχνιόνται. Για 40’ αγωνιστικά λεπτά όλοι μας και εγώ προσωπικά κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα που είμαστε και υπηρετούμε. Αυτή την στιγμή ο Αρκαδικός είναι η ομάδα μου που αγαπώ και υπηρετώ και θέλω να κάνω ότι μπορώ για να φθάσει η ομάδα μου σε ένα θετικό αποτέλεσμα».