Ξεκίνησε απόψε το 1ο «SEFA BASKETBALL CAMP» Παπαθεοδώρου: «Πολύ ευχάριστη εμπειρία»

Περισσότερα από 100 παιδιά (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 7-19 ετών συμμετείχαν στην πρώτη μέρα του 1ου « Sefa  Βasketball Camp » που ξεκίνησε απόψε στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Ο προπονητής της εθνικής εφήβων και της ΑΕ Ν. Κηφισιάς Ηλίας Παπαθεοδώρου μαζί με τους προπονητές του Αρκαδικού (Γιάννης Καστρίτης, Μπάμπης Αλεξόπουλος, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Βελισσάριος Τσαμακλής, Φιλιώ Μιχαλοπούλου) έδειξαν τα μυστικά και τις βασικές αρχές του μπάσκετ.

Οι αθλητές-τριες χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ ανά ηλικία (7-12 ετών, 13-15 ετών και 16-19 ετών) και διδάχθηκαν απόψε πάνω στη βασική θέση του μπάσκετ, στη ντρίμπλα, στην πάσα και στο ξεμαρκάρισμα από τον αντίπαλο.

Το πρόγραμμα του καμπ θα συνεχιστεί αύριο με πρωινή και απογευματινή προπόνηση, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τους προπονητές του Αρκαδικού να δείχνουν στους νεαρούς αθλητές συνεργασίες 2-3 παικτών στην επίθεση (09.00-14.00).

Στο απογευματινό πρόγραμμα του καμπ (17.00-21.00), παίρνουν τη «σκυτάλη» οι προπονητές του Αρκαδικού με βίντεο και πρόγραμμα κυκλικής προπόνησης με σταθμούς, ενώ από τις 6.15 έως τις 7.00 μ.μ. ο διατροφολόγος-διαιτολόγος Δημήτρης Μπερτζελέτος θα μιλήσει στα παιδιά για την αξία της αθλητικής διατροφής.

Ο προπονητής της εθνικής εφήβων και της ΑΕ Ν. Κηφισιάς Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε για το καμπ του Αρκαδικού: « Ήταν μία πολύ ευχάριστη εμπειρία για μένα η συμμετοχή μου στο 1ο camp του Αρκαδικού. Πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια και με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα πώς τα παιδιά που συμμετείχαν ήθελαν να ακούσουν, να μάθουν περισσότερα για το μπάσκετ και κάναμε πράγματα στο παρκέ που σίγουρα θα τα βοηθήσουν να γίνουν καλύτερα στο άθλημα που αγαπάνε.

Μέσα από αυτό το camp τα παιδιά μαθαίνουν τα βασικά του αθλήματος που αγαπάνε, μαθαίνουν στη συνεργασία, μαθαίνουν να σέβονται το ένα το άλλο, στην αξιοπρέπεια και γιατί όχι μέσα από αυτά τα παιδιά να μην προχωρήσουν κάποια περισσότερο στο μπάσκετ.»