Αρκαδικός - Απόλλωνας Πάτρας 70-79

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε παρουσία 500 φιλάθλων η ομάδα μας γνώρισε την ήττα στις λεπτομέριας από τον Απ.Πατρών με 70-79

1ο δεκάλεπτο

Παρά την ξαφνική απουσία του Γιάννη Προδρόμου ο Αρκαδικός ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι διαβάζοντας άριστα στα πρώτα λεπτά τις φάσεις τόσο στην επίθεση του όσο και στην άμυνα με την ομάδα της Τρίπολης 4’ λεπτά πριν από το φινάλε της περιόδου να είναι μπροστά με +8 (16-8). Η αντίδραση όμως σε εκείνο το σημείο των Πατρινών ήταν ακαριαία με τον Άλεξ Άκερ να αναλαμβάνει δράση και το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στους 18 πόντους.

2ο δεκάλεπτο

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μεταφέρουν την μπάλα κοντά στο καλάθι για να φθείρουν και να κουράσουν τους ψηλούς του ΣΕΦΑ με την ατυχία για τους κυανόλευκους να ακούει στο όνομα Σίνης ο οποίος αποχώρησε τραυματίας σε μια ανύποτη φάση και δεν μπήκε πάλι στο παρκέ μέχρι το τέλος της περιόδου. Ο Απόλλωνας με δράστες τους Γόντικα, Αποστολίδη και Άκερ είχε το προβάδισμα αλλά τον Αρκαδικό να μην ξεφεύγει ποτέ από το σκορ με τους Τζουγκαράκη και Πελτιέρ να τον κρατούν στην επίθεση και παρά το χαμηλό 1/8 στα τρίποντα το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με την ομάδα της Τρίπολης να είναι πίσω με 37-40.

3ο δεκάλεπτο

Με την άμυνα να αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τον Αρκαδικό το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους κυανόλευκους να είναι πολύ συγκεντρωμένοι και στο 23’ να παίρνουν και πάλι το προβάδισμα μετά από ώρα με 45-46. Παρά τα τρία φάουλ του Πελτιέρ που ήταν εκ των κορυφαίων ο ΣΕΦΑ συνέχισε να βρίσκει λύσεις με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι, χέρι στο σκορ. Στο τελευταίο δίλεπτο τα λάθη από τους Γαρμπή και Κούτρα έδωσαν το δικαίωμα στους Πατρινούς να κλείσουν μπροστά την 3η περίοδο 57-58 και ουσιαστικά χωρίς να πληρώσει κάτι ακριβότερα από την εξέλιξη του αγώνα.

4ο δεκάλεπτο

Το τέταρτο και τελευταία δεκάλεπτο είχε την μορφή που είχαν και τα προηγούμενα τρία με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ στα πρώτα λεπτά. Ο Αρκαδικός μέχρι το 35’ ήταν μπροστά στο σκορ με 65-63 ωστόσο όσο το παιχνίδι πήγαινε προς το τέλος η κούραση έβγαινε στο παρκέ από την τεράστια προσπάθεια των παιχτών του Τζίμη Κούστενη παίζοντας τον ρόλο της. Ο Απόλλωνας το εκμεταλλεύτηκε αυτό  και με τον Άκερ και τον Κιτσιούλη με τα κρίσιμα επιθετικά του ριμπάουντ στο τελευταίο δίλεπτο πήρε το προβάδισμα, άνοιξε την διαφορά και τελικά έφθασε στην νίκη με το τελικό 70-79.

Δεκάλεπτα: 18-18, 37-40, 57-58, 70-79.

Αρκαδικός: Κούτρας 5, Βλάχος 11, Λυμπερέας, Σίνης, Τζάιδας 4, Αποστολίδης 5, Μαραγκάκης 2, Πελτιέρ 15, Γαρμπής 12, Τζουγκαράκης 16.

Απόλλωνας Πάτρας: Ερμείδης, Άκερ 20, Ματαλόν, Μαστρογιαννόπουλος 2, Αποστολίδης 11, Τσιάρας 6, Παπαβασιλόπουλος, Κιτσιούλης 14, Κουρέπης 6, Γόντικας 11, Χείλαρης 9.