Χάθηκε μία μάχη, η προσπάθεια συνεχίζεται Αρκαδικός-Καβάλα 60-70

Ο Αρκαδικός μπορεί να «έχασε μία μάχη» στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, όπου σημειώθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά sold out, από την Καβάλα και μάλιστα με το ίδιο σκορ (60-70) όπως και στον πρώτο αγώνα, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται καθώς έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος ο Αρκαδικός παραμένει μόνος στη δεύτερη προνομιούχο θέση.

Τα πολύ άσχημα ποσοστά από την περιφέρεια με 1/19 τρίποντα στο φινάλε του ντέρμπι και τα 15 συνεχόμενα άστοχα σουτ τριών πόντων μετά το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, αποδείχθηκαν η «Αχίλλειος πτέρνα» του Αρκαδικού, όπως δηλαδή είχε συμβεί στην προηγούμενη εντός έδρας ήττα από το Λαύριο (2/22 τρίποντα), αλλά και στην Βέροια στην ήττα από τον γηπεδούχο Φίλιππο (1/21 τρίποντα).

Ο Αρκαδικός ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι, προηγήθηκε 11-6, αλλά στη συνέχεια η ευστοχία της Καβάλας από την γραμμή των 6,75 έδωσε ένα «αέρα» δέκα πόντων (20-30). Ο Αρκαδικός μείωσε στον πόντο με εύστοχη βολή του Καρύδα (30-31), αλλά το ημίχρονο τελείωσε 32-39.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρίποντο του Καλαιτζίδη και τη διαφορά να πηγαίνει στο -10 (32-42), αλλά η συνέχεια του αγώνα ανήκε στον Αρκαδικό, που πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, βελτιώθηκε πολύ στην άμυνα και με επιμέρους 15-4 στα επόμενα επτά λεπτά, ανέτρεψε τα δεδομένα του παιχνιδιού και με καλάθι και φάουλ του Τζόρτζεβιτς προηγήθηκε 47-46. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε όμως την Καβάλα να προηγείται (47-49) με τρίποντο του Καραποστόλου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Αρκαδικός μείωσε με προσωπικές ενέργειες των Τζόρτζεβιτς, Καρύδα, Καλλινικίδη στους τέσσερις πόντους (53-57), αλλά εκεί ανέλαβε δράση ο Καράμπουλας που με τέσσερις σερί πόντους υπό την πίεση του Καλλινικίδη έκανε το 53-61 γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της Καβάλας. Λίγο αργότερα, ο Καραποστόλου από τα 8,5 μέτρα ευστόχησε σε τρίποντο (58-68) τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.

Η τριάδα των Τζόρτζεβιτς (19π), Καλλινικίδη (15π), Καρύδα (14π), πήραν το επιθετικό βάρος του Αρκαδικού στις πλάτες του και σε μερικά σημεία ήταν και συγκινητικοί στις προσπάθειες τους. Ο Τζόρτζεβιτς απέναντι στους πολλούς και καλούς ψηλούς της Καβάλας τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο.

Κοντά του ο Καλλινικίδης, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τον Αρκαδικό, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και μία ασίστ, ενώ ο Καρύδας τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 3 ασίστς απέναντι στους ποιοτικούς περιφερειακούς παίκτες της Καβάλας που ανέλαβαν να τον μαρκάρουν.

Στο τέλος του μεγάλου ντέρμπι, νικητής αναδείχθηκε το μπάσκετ, καθώς τη στιγμή που πανηγύριζαν οι παίκτες της Καβάλας ο φίλαθλος κόσμος της Τρίπολης, αναγνωρίζοντας την ποιότητα και την πληρότητα της Μακεδονικής ομάδας χειροκρότησε τους φιλοξενούμενους, όσο και τον Αρκαδικό που πραγματικά έκανε μία μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Α2 κατηγορίας.

Διαιτητές: Μαγκλόγιαννης, Βαρδάλος, Σκούτας.

Δεκάλεπτα: 18-23, 32-39, 47-49, 60-70.

Αρκαδικός (Καστρίτης): Καραμαλέγκος 3, Νοέας, Κωνσταντίνου, Καρύδας 14 (1), Κοψαύτης 4, Χατζής 2, Θανόπουλος 3, Τζόρτζεβιτς 19, Καλλινικίδης 15, Εζόμο.

Καβάλα (Τζήμας): Κρστέβσκι 9, Καράμπουλας 9 (1), Τότσιος 14 (2), Καλαμπάκας, Κατσαρές 7 (1), Καραποστόλου 13 (2), Αγγελακόπουλος 3 (1), Παπαρέγκας, Γκέλιος, Χαρισμίδης 2, Βελισσαρίου, Καλαϊτζίδης 13 (1).