Η νίκη, η 6η θέση και τα ρεκόρ…Αρκαδικός-Ίκαροι Σερρών 61-50

Με νίκη ολοκλήρωσε τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Α2 κατηγορία ο Αρκαδικός, αφού επικράτησε με 61-50 των Ίκαρων Σερρών καταλαμβάνοντας την 6η θέση στην τελική κατάταξη του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Αρκαδικός πήρε από την αρχή το προβάδισμα και έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη, αποδίδοντας πολύ καλά στον αμυντικό τομέα, που φέτος αποτελούσε ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του στο παρκέ ως ομάδα.

Τελευταία αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος και ως εκ τούτου έγιναν κάποια ρεκόρ στα οποία πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία, ξεκινώντας από τον αρχηγό του Αρκαδικού Γιώργο Κοψαύτη, που χάρη σε δύο εύστοχες ελεύθερες βολές 24.7 δεύτερα πριν το φινάλε του αγώνα πέρασε τον Σωκράτη Γκιζόγιαννη για έναν πόντο (922 έναντι 921) και ανέβηκε στην κορυφή των σκόρερ στην πενταετή παρουσία του Αρκαδικού στην Α2 κατηγορία.

Παράλληλα, ο Αστρινός φόργουορντ φόρεσε τη φανέλα του Αρκαδικού για 85η φορά στην Α2 κατηγορία, ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Θόδωρου Τσιότρα στην κορυφή του σχετικού πίνακα.

Τα ρεκόρ δεν σταματάνε εδώ, καθώς ο «πύργος» της ομάδας Βασίλης Γιαννουλάκος με το ένα κόψιμο που έκανε στον αγώνα με τους Ίκαρους Σερρών, ισοφάρισε το ρεκόρ του αείμνηστου Λιούμπο Γιοβάνοβιτς με 23 κοψίματα την αγωνιστική περίοδο και έβαλε δίπλα και το δικό του όνομα στο σχετικό πίνακα των ρεκόρ.

Τελείωσε ένα παιχνίδι του Αρκαδικού και για πρώτη φορά μόλις δύο παίκτες του ήταν με διψήφιο αριθμό πόντων κάνοντας και τα σχετικά ρεκόρ σκοραρίσματος σε ένα παιχνίδι: Ο Μίλος Σάκοτα με 18 πόντους και 9/12 σουτ και ο Γιάννης Καραμαλέγκος με 11 πόντους. Αλήθεια φανταζόσασταν πώς οι πρώτοι σκόρερ του Αρκαδικού σε ένα φετινό αγώνα της Α2 κατηγορίας θα ήταν οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες, με τους 29 πόντους που σημείωσαν παρέα να είναι σχεδόν οι μισοί της ομάδας εναντίον των Ίκαρων;

Με αυτά τα ρεκόρ φτάσαμε στο τελευταίο σφύριγμα του παιχνιδιού, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 61-50 υπέρ του Αρκαδικού, ενώ την ίδια στιγμή οι φίλαθλοι χειροκροτούσαν όλους τους παίκτες, τους προπονητές και τη διοίκηση της ομάδας αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Διαιτητές: Παπαθανασίου, Τσαρουχά, Πόντας

Δεκάλεπτα: 13-12, 32-24, 46-38, 61-50

Αρκαδικός (Καστρίτης): Καραμαλέγκος 11 (2), Πίνης, Γατσόπουλος, Μαγιντόμπε, Κοψαύτης 7, Προδρόμου, Τζάτζας, Πόπαντιτς 8 (2), Σάκοτα 18, Γκόβας 5 (1), Γιαννουλάκος 8, Πάνου 4.

Ίκαροι Σερρών (Οικονόμου): Μποχωρίδης 10, Σταμπούλης 7 (1), Δήμας, Γεωργιάνος, Κουτίνας 8 (2), Συμεωνίδης 8, Σιώπης 4, Τράκας, Ναούμης 9, Παπαδόπουλος 3, Χορτομάρης 1.