Ήττα για την ομάδα μας από την ΑΕΚ

Με το Νίκο Χατζή να είναι στις εξέδρες και να βραβεύεται πριν την έναρξη της αναμέτρησης, αλλά να κάνει και το τζάμπολ αυτής, το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αρκαδικό να παρουσιάζει πεντάδα που μέχρι σήμερα δεν είχε ξεκινήσει αποτελούμενη από τους Βαν Όστρουμ, Κωνσταντίνου, Καββαδά, Καλλινικίδη και Μπράουν, η οποία στεκόταν εξαιρετικά απέναντι στην ΑΕΚ. Παράλληλα, οι Αρκάδες κατάφεραν να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό την αντίπαλό τους, ενώ βρήκαν και λύσεις στο σκοράρισμα με τη διαφορά να φτάνει στο υπέρ της ΑΕΚ +8 και εν τέλει να κλείνει η περίοδος στο 20-26.

Στη δεύτερη περίοδο ο Αρκαδικός συνέχισε τη ζώνη στην άμυνα, η οποία απέδιδε εξαιρετικά και έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Καστρίτη να πάρουν προβάδισμα στο σκορ και να είναι οδηγοί στην αναμέτρηση, στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου, μέχρι και το φινάλε του. Βαν Όστρουμ, Μπράουν και Καββαδάς «τράβηξαν» στο σκοράρισμα και συμπλήρωσαν την εξαιρετική άμυνα του Κωνστανρίνου και των υπόλοιπων για να γίνει το 41-40 στο ημίχρονο.

Το τρίτο δεκάλεπτο, ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα μας, η οποία συνέχισε να παίζει εξαιρετική άμυνα με μπροστάρηδες τον Κωνσταντίνου και τον Καλλινικίδη, ωστόσο η ΑΕΚ, βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα, κυρίως από το τρίποντο με τους Μαυροκεφαλίδη, Σάκοτα και Μιλόσεβιτς, μαζεύοντας τη διαφορά, ενώ μάλιστα, το τέλος της περιόδου την βρήκε μπροστά με 8 πόντους, το 50-58.

Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε «θρίλερ», με την ΑΕΚ να μένει με τους Καλαμπόκη και Κατσίβελη από γκαρντ, την ώρα που ο Αρκαδικός συνέχισε να παίζει εξαιρετική άμυνα. Η διαφορά από το -10 έφτασε στο -3 με τον κόσμο να μπαίνει στην εξίσωση της αναμέτρησης. Η ομάδα μας προσπάθησε με Καββαδά και Βαν Όστρουμ να σκοράρουν ασταμάτητα, ένα αντιαθλητικό στον Μαυροκεφαλίδη έδωσε σημαντικό προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην ΑΕΚ, 30’’ πριν το τέλος, Τα τελευταία δευτερόλεπτα κύλησαν με φάουλ και από τις δύο πλευρές με τους Βαν Όστρουμ και Μαυροκεφαλίδη να πηγαίνουν συνεχώς στις βολές και τελικά το σκορ να κλείνει στο 74-78- υπέρ της ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 41-40, 50-58, 74-78

Αρκαδικός (Καστρίτης): Καραμαλέγκος, Καββαδάς 16, Βαν Όστρουμ 19, Κοψαύτης 5, Κωνσταντίνου, Στεφανίδης 3, Μπράουν 8, Νούτινεν 12, Καλλινικίδης 6, Τζουγκαράκης 3, Τσέλλος, Σταματόπουλος

ΑΕΚ (Ζντοβς): Κούπερ 4, Παπαντωνίου 3, Σάκοτα 13, Χέρστον 5, Μιλόσεβιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 20, Κάρτερ 5, Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 8, Μαυροειδής 13, Τσαλμπούρης.