Ήττα για την ομάδα μας από τον Κόροιβο

Ο Αρκαδικός ξεκίνησε την αναμέτρηση δυνατά και έδειξε τις διαθέσεις του από το πρώτο κιόλας σουτ, με τον Βαν Όστρουμ να πετυχαίνει τρίποντο και με το «καλημέρα» να δίνει προβάδισμα στην ομάδα μας, το οποίο δεν χάθηκε ποτέ μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου. Σωστές αμυντικές τοποθετήσεις, αλλά και καθαρό μυαλό στην επίθεση ανέβασαν το σκορ μέχρι και τους 10 πόντους, στο 28-18, με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει στο 28-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν άλλαξαν κατά πολύ, ωστόσο ο Κόροιβος κατάφερε σιγά σιγά να μειώσει το σκορ, να μαζέψει τη διαφορά και να μειώσει μέχρι και στον πόντο, ωστόσο και πάλι όταν το ημίχρονο τελείωσε ο Αρκαδικός ήταν μπροστά στο σκορ 47-44. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη συνέχισε σε μεγάλο βαθμό την καλή άμυνα που έπαιζε, γεγονός που τον κράτησε και μπροστά στο σκορ.

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα μας, αφού ο Κόροιβος πίεσε, έκλεψε μπάλες, εκμεταλλεύτηκε τις κακές επιλογές του Αρκαδικού στην επίθεση και πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στο 53-55, ενώ στην συνέχεια αύξησε την διαφορά στους έξι, στο 60-70, ενώ η περίοδος ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Βαν Όστρουμ για το 63-70.

Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τον Αρκαδικό να «κυνηγάει» στο σκορ τον Κόροιβο και εκείνος με τα εύστοχα τρίποντα να μένει στη ζωή και να διατηρεί τη διαφορά είτε. Το παιχνίδι εξελισσόταν, έπαιρνε δραματικό τόνο, ο Αρκαδικός 30’’ μείωσε στους δύο πόντους, με τον εξαιρετικό Βαν Όστρουμ. Η μία βολή του Στεφανίδη και το follow στη συνέχεια του Καββαδά έκαναν το 88-87, 5.5 πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Η τελευταία επίθεση ήταν για τον Κόροιβο, ο Ντέιβις κέρδισε φάουλ, ευστόχησε και στις δύο βολές, 2 δεύτερα πριν το φινάλε, στο οποίο η ομάδα μας δεν μπόρεσε να σκοράρει και εν τέλει έχασε τον αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 28-20, 47-44, 63-70, 88-89

Αρκαδικός (Γιάννης Καστρίτης): Άιρλαντ 8, Καραμαλέγκος, Λαμπρόπουλος 4, Καββαδάς 17, Βαν Όστρουμ 21, Κοψαύτης, Κωνσταντίνου, Στεφανιδης 17, Μπράουν 6, Νούτινεν 7, Καλλινικίδης 8, Τζουγκαράκης.

Κόροιβος (Χάρης Μαρκόπουλος): Ντέιβις 16, Σινετός, Πουλιανίτης, Χριστοδούλου 9, Χάρντινγκ, Χαριτόπουλος 11, Τρότερ 10, Γεωργιάκος 4, Σλαφτσάκης 2, Βασιλόπουλος 2, Κούνσιλ 15, Χάρις 20.