Ήττα για την ομάδα μας στην Καβάλα

Ο Αρκαδικός μπήκε στο παιχνίδι αναγκασμένος με το «καλημέρα» να κυνηγήσει το σκορ, αφού το αντιαθλητικό του Άιρλαντ έδωσε την ευκαιρία στην Καβάλα να προηγηθεί με ένα γρήγορο 4-0. Οι παίκτες του Καστρίτη, προσπάθησαν να ανταπεξέλθουν, να επιστρέψουν στο παιχνίδι, όμως η ευστοχία των γηπεδούχων από το τρίποντο δεν τους έδινε τη δυνατότητα να πλησιάσουν στο σκορ, το οποίο έφτασε και στο 24-16 στη μέγιστη τιμή του, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο.

Το ίδιο κρεσέντο των γηπεδούχων από την γραμμή των τριών πόντων συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Αρκαδικό να μην μπορεί να βρει λύσεις, ούτε στην άμυνα, ενώ πολλές φορές το ίδιο συνέβαινε και στην επίθεση. Η διαφορά για την Καβάλα έφτασε στο +16, ωστόσο, το δίποντο του Καββαδά στο φινάλε την έριξε το +14, με το 45-31 να είναι σκορ ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος ήταν, σχεδόν καταστροφική για την ομάδα μας, με την διαφορά να ανοίγει ακόμα περισσότερο, φτάνοντας και τους +26 πόντους για τους γηπεδούχους, στο 63-37. Ωστόσο, ένα σερί των παικτών του Καστρίτη, οι οποίοι άρχισαν να πιέζουν σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, θέλοντας να ξαναμπούν στο ματς. Η περίοδος έκλεισε στο 63-43 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Αρκαδικός πάλεψε, με τον Κωνσταντίνου και τον Καλλινικίδη να παίζουν εξαιρετική άμυνα και τον Βαν Όστρουμ να σκοράρει από το τρίποντο, έριξαν τη διαφορά μέχρι και τους δέκα, ωστόσο η Καβάλα σε κρίσιμα σημεία βρήκε πόντους και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το φινάλε, κλείνοντας στο 85-74.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 45-31, 63-43, 85-74

Καβάλα (Γιατζόγλου): Λέιζερ 14, Κεμπ 6, Βαν Ντε Μαρς 6, Ταπούτος 11, Σταμπουλής, Κοστόφ 12, Γκέλιος, Καλαϊτζίδης 3, Γιαννακίδης 13, Δεμερτζής 2, Τζόουνς 12, Ρόμπινσον 6.

Αρκαδικός (Καστρίτης): Άιρλαντ, Καραμαλέγκος 3, Λαμπρόπουλος 9, Καββαδάς 23, Βαν Όστρουμ 13, Κοψαύτης 2, Κωνσταντίνου 2, Στεφανίδης 4, Μπράουν 11, Νούτινεν 7, Καλλινικίδης, Τζουγκαράκης.