Καλλινικίδης: «Στην κορυφή της σκάλας με Αρκαδικό»

Ο Αρκαδικός τάραξε τα νερά της Α2 υπογράφοντας συμβόλαιο με τον Άκη Καλλινικίδη. Ο 36χρονος φόργουορντ μίλησε στο Sport24 για τους λόγους που άφησε την Α1 έπειτα από οκτώ χρόνια αλλά και για το... διάλειμμα που είναι οιωνός επιστροφής.

 

Έπειτα από οκτώ χρόνια στην Α1 όπου πραγματοποίησε μία αξιοπρόσεκτη πορεία με τις φανέλες του Αιγάλεω, της ΑΕΚ και του Ρεθύμνου ο Άκης Καλλινικίδης πήρε την απόφαση να επιστρέψει έπειτα από το μακρινό 2006 και πάλι στην Α2 για λογαριασμό του Αρκαδικού.

 

Ο 36χρονος δυναμικός φόργουορντ μίλησε στο Sport24.gr για τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει αυτήν την απόφαση, το... διάλειμμα που ουσιαστικά γίνεται για την επιστροφή στην κορυφή, αλλά και για τα όσα τον έπεισαν προκειμένου να βρεθεί υπό τις οδηγίες του κόουτς, Γιάννη Καστρίτη. Αναλυτικά όσα δήλωσε έχουν ως εξής:

 

Πώς ήρθε στην ζωή σου ο Αρκαδικός κι η Τρίπολη;

Όπως έρχονται πολλά πράγματα στη ζωή έτσι κι αυτό ήρθε χωρίς να το περιμένω. Έπρεπε πρώτα τα πράγματα με το Ρέθυμνο να εξελιχθούν όπως περίμενα ότι θα πάνε κι έπειτα να αρχίσω να αναζητώ άλλα τοπία κι άλλα κλίματα για να συνεχίσω.

Από τη στιγμή που ήμουν ελεύθερος, βγήκα στην αγορά θέλοντας να βρω μία ομάδα που θα με προσεγγίσει με ωραίο τρόπο, θα μου δείξει ότι έχει στόχους, οργάνωση κι ότι με θέλει πραγματικά. Αυτά τα βασικά στοιχεία νομίζω ότι βρήκα στον Αρκαδικό, καθώς ακόμα είμαστε στην αρχή της συνεργασίας μας, όμως ελπίζω ότι τα ίδια θα λέω και στο τέλος της σεζόν.

 

Έπειτα από οκτώ χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο πώς πήρες την απόφαση να αγωνιστείς στην Α2;

Αυτό που κάνω εδώ και τόσα χρόνια, το κάνω για να βρίσκομαι στο κορυφαίο επίπεδο και για να ανταγωνίζομαι τους καλύτερους. Το κατάφερα για οκτώ χρόνια. Τώρα μπορεί να φαίνεται στους πολλούς ότι κάνω ένα διάλειμμα, όμως αυτή η απόφαση μακροπρόθεσμα εμπεριέχει την επιστροφή στην Α1.

Πηγαίνω σε μία ομάδα που έχει άμεσο στόχο την άνοδο. Οπότε αυτή τη στιγμή μπορεί να βρίσκομαι ένα σκαλοπάτι πιο κάτω, όμως στόχος είναι να ξαναβρεθώ με τον Αρκαδικό στην κορυφή της σκάλας.

 

Τι θέλει από εσένα ο κόουτς Καστρίτης;

Ένα από τα πράγματα που μου έχει ζητήσει ο προπονητής είναι να παίζω άμυνα. Το σημαντικό είναι όπου πηγαίνεις να νιώθεις ότι είσαι χρήσιμος και ότι σε χρειάζονται.

Μιλώντας με τον κόουτς Καστρίτη κατάλαβα ότι πραγματικά με θέλει στην ομάδα, ότι με χρειάζεται στα πλάνα που έχει και πιστεύω πως όλοι μαζί παίκτες και προπονητές θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει".

 

Είσαι έτοιμος να επιστρέψεις στην Α2 μετά το 2006 που ήταν η τελευταία χρονιά που αγωνίστηκες εκεί;

Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ να παρακολουθώ όλα τα πρωταθλήματα γιατί κι εγώ ξεκίνησα από τις πολύ χαμηλές κατηγορίες. Πάντα προσπαθώ να τα βλέπω όλα, όμως είναι διαφορετικό να παρακολουθείς κάτι απ' ότι να το ζεις.

Σε αυτό το κομμάτι, ευτυχώς για εμένα, θα μπει η εμπειρία που έχω από το πρωτάθλημα της Α2 τα προηγούμενα χρόνια. Γνωρίζω τι με περιμένει, τι καλούμαι να αντιμετωπίσω, πως παίζεται το παιχνίδι και ποιες έδρες αποτελούν υψηλά εμπόδια.

 

Έπειτα από τρία χρόνια στο Ρέθυμνο με τι συναισθήματα έφυγες;

Πέρασα τρία χρόνια στην Κρήτη, τα οποία ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσωπικές κι επαγγελματικές μου φιλοδοξίες. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι όταν κατέβαινα συζητούσαμε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία και φτάσαμε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να παίζει η ομάδα ημιτελικούς πρωταθλήματος.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον κόσμο και τους κατοίκους του Ρεθύμνου, την πόλη και συνολικά όλη την Κρήτη με έκαναν να θέλω να μείνω εκεί για όσο περισσότερο γίνεται. Τα πράγματα, όμως δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλουμε κι όπως τα υπολογίζουμε.