Καστρίτης: «Χρειάζεται ψυχραιμία και πολύ δουλειά»

Ο προπονητής του Αρκαδικού μίλησε μετά τη λήξη του παιχνιδιού με το Λαύριο στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, όπου αναφέρθηκε ότι η ομάδα του Λαυρίου κέρδισε και της έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη, παραδέχτηκε ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος Αρκαδικός και πώς χρειάζεται από δω και πέρα ψυχραιμία και πολύ δουλειά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί περαστικά στον Πέτρο Νοέα που τραυματίστηκε.

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Καστρίτη μετά τη λήξη του χθεσινού παιχνιδιού έχουν ως εξής:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Έχουμε πει ότι η ομάδα του Λαυρίου δείχνει χαρακτηριστική ομοιογένεια όπως κάθε χρόνο. Εμείς προερχόμασταν από μία πολύ σημαντική νίκη, αλλά από ότι φαίνεται και από ότι αποδεικνύεται σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. Είμαστε καινούργια ομάδα, χρειαζόμαστε πάρα πολύ δουλειά. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι 100% δίκαιο και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Λαυρίου  για την νίκη και την εμφάνιση του.

 Για εμάς πλέον το πιο σημαντικό είναι η επόμενη μέρα και να δούμε τι έχει ο Πέτρος (Νοέας), να του ευχηθούμε περαστικά και να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας, γερός και δυνατός. Όσοι είμαστε γεροί και δυνατοί, ο δρόμος είναι ένας. Κάθε μέρα μέσα στο γήπεδο για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο.

 Το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο και όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ καλές, όπως για παράδειγμα η ομάδα του Λαυρίου είναι μια πάρα πολύ καλή και συμπαγής ομάδα που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Δεν νομίζω ότι αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα με την ψυχολογική πίεση να γυρίσουμε το παιχνίδι. Μην ξεχνάμε ότι στην Λευκάδα σε αντίστοιχο σημείο χάναμε για 8-9 πόντους και καταφέραμε να κερδίσουμε. Τα παιδιά έκαναν και σήμερα την προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Απλά χάσαμε γιατί ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, κάναμε και κάποια λάθη τα οποία είναι φυσιολογικά για την εποχή να γίνονται και πρέπει παιχνίδι με το παιχνίδι να τα μειώνουμε.

 Όπως έχουμε ξαναπεί, εμείς είτε βρισκόμαστε σε καλή η κακή βραδιά πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια και δυστυχώς σήμερα δεν τα καταφέραμε. Καλό θα είναι να δούμε με ηρεμία το βίντεο του αγώνα και να βγάλουμε τα τελικά συμπεράσματα.

Ίσως έπεσε ο ρυθμός στις πρώτες αλλαγές που κάναμε, ίσως η διαφορά που πήραμε στην αρχή του παιχνιδιού δεν μας έκανε τόσο καλό. Ίσως πιστέψαμε ότι θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα, αλλά αυτά συμβαίνουν. Μην ξεχνάτε ότι το Λαύριο στο προηγούμενο παιχνίδι κέρδιζε στο πρώτο δεκάλεπτο 19-5. Πρόκειται για μια σκληρή ομάδα που δίνει τεράστια έμφαση στην άμυνα. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος και εγκλωβιστείς στον ρυθμό τους είναι πολύ δύσκολο να βρεις ρυθμό.

 Είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος. Όπως δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι από άποψη τακτικής, έτσι δεν είμαστε έτοιμοι και από άποψη φυσικής κατάστασης. Τις απαντήσεις τις δίνει και το σημερινό παιχνίδι αλλά και το προηγούμενο. Μην ξεχνάμε ότι στο προηγούμενο παιχνίδι χάναμε στο τελευταίο δεκάλεπτο με 9-10 πόντους και καταφέραμε να κερδίσουμε. Δεν χρειάζεται και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ψάχνουμε για βαθύτερα αίτια.  Χρειάζεται ψυχραιμία και πολύ δουλειά. Με πολύ δουλειά όλα θα πάνε καλύτερα»