Καστρίτης: «Συγχαρητήρια στα παιδιά» (video)

Η μέρα του αγώνα με τον Φίλιππο Βέροιας ήταν ιδιαίτερη για τον προπονητή του Αρκαδικού Γιάννη Καστρίτη, αφού γιόρτασε τα 33ά του γενέθλια με μία σημαντική νίκη που έφερε την ομάδα του πιο κοντά στο όνειρο της Α1 κατηγορίας και ήρθε σε συνδυασμό με την ήττα του Λαυρίου στην έδρα του.

Έτσι, ο προπονητής του Αρκαδικού είχε κάθε λόγο να είναι χαμογελαστός και σίγουρα ικανοποιημένος από την τροπή που παίρνουν τα πράγματα τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Καστρίτης αναφέρθηκε στην συνέντευξη Τύπου, στο γεγονός πως το παιχνίδι ήταν δύσκολο στο κομμάτι του μυαλού, ύστερα από τη μεγάλη νίκη επί του Εθνικού την προηγούμενη αγωνιστική στο Κερατσίνι και δεν παρέλειψε να τονίσει πώς πλέον ο Αρκαδικός κρατάει την τύχη στα χέρια του λέγοντας πως τώρα είναι η στιγμή της συσπείρωσης και της ακόμα μεγαλύτερης προσπάθειας για να φτάσει ο Αρκαδικός στον τελικό του στόχο. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 33χρονος προπονητής του Αρκαδικού έχουν ως εξής:

Για τη νίκη κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας: «Είναι από τα παιχνίδια που είναι δύσκολα κυρίως για το μυαλό, όταν προέρχεσαι από μία πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη όπως αυτή στον Εθνικό και την επόμενη αγωνιστική αγωνίζεσαι εντός έδρας με μία φαινομενικά και μόνο και το τονίζω αυτό ασθενέστερη ομάδα.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι και ήμασταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, κυρίως στην άμυνα, κάτι το οποίο είχαμε ζητήσει και θέλαμε και γι’ αυτό φτάσαμε στο τέλος σε μία δίκαιη νίκη. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά έδωσαν ότι καλύτερο είχαν και κοιτάμε την συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για το «δώρο» γενεθλίων από την ομάδα του και από την ήττα του Λαυρίου: «Καλό είναι και επιμένω σε αυτό, να μην κοιτάμε την κάνουν οι υπόλοιποι πίσω από εμάς. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Μπορεί να έχασε το Λαύριο, γιατί σε αυτό φαντάζομαι αναφέρεστε, αλλά είναι η μεγαλύτερη παγίδα να μείνουμε σε αυτό το πράγμα και να επέλθει οποιασδήποτε μορφής χαλάρωση. Είναι η στιγμή που πρέπει να συσπειρωθούμε ακόμα περισσότερο να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο».

Για τους αυτοματισμούς και τις πολύ όμορφες φάσεις που έβγαλε ο Αρκαδικός στο παιχνίδι: «Σίγουρα έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι χαιρόμαστε με τον τρόπο που δουλεύουν καθημερινά τα παιδιά στην προπόνηση. Όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερα είμαστε και νιώθουμε πάνω στο παρκέ. Το σημαντικό και αυτό που πρέπει να τονίσουμε και πάλι είναι να κρατήσουμε την προσήλωση μας και την  ενέργεια μας στην άμυνα. Καλές οι φάσεις μπροστά, αλλά όλα έρχονται από την άμυνα. Από εκεί βρίσκουμε ρυθμό, από εκεί μπορούμε να τρέξουμε στο αιφνιδιασμό και να προσφέρουμε αυτές τις φάσεις στο επιθετικό κομμάτι».

Για τον Σάκη Καρύδα και την γέννηση του γιού του: «Με την ευκαιρία θα θέλαμε ολόψυχα όλη η ομάδα να ευχηθούμε τα καλύτερα στην οικογένεια του Σάκη Καρύδα για το νέο μέλος που ήρθε στην οικογένεια τους. Ευχόμαστε τα καλύτερα τόσο και για το παιδάκι όσο και για τους ίδιους προσωπικά».

Arcadia Portal.gr Γιάννης Καστρίτης: Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας