Νίκη για την ομάδα μας κόντρα στο Ρέθυμνο

Ο Αρκαδικός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και με δύο τρίποντα του Νούτινεν πήρε μια διαφορά, την οποία ωστόσο δεν κράτησε για πολύ, αφού το Ρέθυμνο επιστρέφει στο ματς και να μειώνει, μέχρι που πέρασε και μπροστά. Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 19-20 για τους φιλοξενούμενους.

Στην 2η τα πράγματα δεν άλλαξαν κατά πολύ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ και την διαφορά να μην ανοίγει για καμία από τις δύο ομάδες, πάνω από πέντε πόντους. Ο Καραμαλέγκος με επτά συνεχόμενους πόντους είχε… κοντά την ομάδα μας και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 36-39 για την ομάδα του Ρεθύμνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Αρκαδικός, μέχρι εκείνο το σημείο, παρουσίασε το καλύτερό του πρόσωπο. Εξαιρετική άμυνα, Στεφανίδης και Μπράουν οργάνωναν εξαιρετικά την επίθεση, η διαφορά καλύφθηκε και έφτασε στο υπέρ της ομάδας μας +4. Ωστόσο και πάλι το Ρέθυμνο βρήκε λύσεις και ισοφάρισε πριν το τέλος, κλείνοντας στο 55-55.

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο με τις δύο ομάδες σε ένα ψυχοφθόρο δεκάλεπτο να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το φινάλε. Το προβάδισμα άλλαζε χέρια, αλλά το «κρύο αίμα» των παικτών του Αρκαδικού στο τέλος έκρινε τα πάντα και το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα ήρθε με τελικό σκορ 75-70.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 36-39, 55-55, 75-70

Αρκαδικός (Καστρίτης): Άιρλαντ, Καραμαλέγκος 10, Λαμπρόπουλος 8, Καββαδάς 11, Βαν Όστρουμ 6, Κοψαύτης, Κωνσταντίνου, Στεφανίδης 8, Μπράουν 18, Νούτινεν 8, Καλλινικίδης 6, Τζουγκαράκης.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 15, Σχίζας, Ρέλφορντ 11, Σάφτενααρ 4, Γιαννόπουλος 2, Χάροου 15, Στόουν 11, Τσακαλέρης 4, Κορόλεφ 8, Ματαλόν, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης