Νίκη για την ομάδα μας στην Πάτρα!

Ο Αρκαδικός μπήκε με… φόρα στο κλειστό της Περιβόλας και με το «καλημέρα» στην αναμέτρηση έδειξε πως είναι σοβαρός και πειθαρχημένος. Με προσεκτικές και εύστοχες επιλογές στην επίθεση, με κύριο εκφραστή τον Λαμπρόπουλο, αλλά με ακόμα καλύτερες άμυνες πήρε προβάδισμα από την αρχή και το διαχειρίστηκε μέχρι το τέλους του δεκαλέπτου στο 13-22, με την διαφορά να φτάνει μέχρι και δέκα πόντους.

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για την ομάδα μας. Με τον Άιρλαντ να την παίρνει από το χέρι και τον Καλλινικίδη να προσφέρει με εξαιρετικές άμυνες, η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 20 πόντους, στο 17-37. Ωστόσο τα γρήγορα πέντε ομαδικά φάουλ… «χαλάρωσαν» την αμυντική λειτουργία του Αρκαδικού, με το ημίχρονο να κλείνει στο +14 για τους παίκτες του Καστρίτη, στο 25-39.

Μη έχοντας άλλες επιλογές ο Απόλλων μπήκε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου για να πατήσει γκάζι και να αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού. Ωστόσο, Αρκαδικός έδειξε πως δεν ήρθε στην Περιβόλα, ούτε για βόλτα. Με εξαιρετική μαεστρία από τον Καστρίτη στη διαχείριση του ρόστερ αλλά και με την άμυνα να… «τρώει σίδερα», η διαφορά έφτασε στους 22 στη μέγιστη τιμή της, στο 31-53, ενώ η τρίτη περίοδος τελείωσε στο 38-56.

Η τέταρτη περίοδος δύσκολα θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού. Ο Αρκαδικός συνέχισε σε υψηλό τέμπο, ο Άιρλαντ είχε αποφασίσει να πάρει την ομάδα από το χέρι και τα υπόλοιπα διαγράφονταν στο παρκέ της Περιβόλας. Το τελικό 56-76 χάρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας μας στα γήπεδα της BASKET LEAGUE ΣΚΡΑΤΣ.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 25-39, 38-56, 56-76

Απόλλων (Κώστας Μέξας): Αργυρόπουλος 2, Βεργίνης 14, Μαστρογιαννόπουλος, Αθανασούλας 4, Παλμπλάντ 11, Τσουπ, Ντάνγκαν 5, Πελεκούδας, Κουζέλογλου 8, Μέιερ 6, Πέρι, Γουντς 6.

Αρκαδικός (Γιάννης Καστρίτης): Άιρλαντ 18, Καραμαλέγκος, Λαμπρόπουλος 13, Καββαδάς 10, Βαν Όστρουμ 8, Κοψαύτης, Κωνσταντίνου, Στεφανίδης 7, Μπράουν 6, Νούτινεν 11, Καλλινικίδης 3, Τζουγκαράκης.