Το πάλεψε μέχρι το τέλος… Λαύριο-Αρκαδικός 79-74 (39-32)

Ο Αρκαδικός πάλεψε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης στο Λαύριο, αλλά ηττήθηκε από την ομώνυμη γηπεδούχο ομάδα 79-74 που στο τέλος είχε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση. Ωστόσο, ο Αρκαδικός προσπάθησε μέχρι το τέλος για τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη, η απόδοση του και τα ποσοστά του δεν είχαν καμία σχέση με τον προηγούμενο αγώνα στις Σέρρες και αυτό σίγουρα άφησε ικανοποιημένους τους φίλους της ομάδας που ενίσχυσαν με την παρουσία τους στο Λαύριο την προσπάθεια των παικτών του Αρκαδικού.

Ο Αρκαδικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ξεκίνησε εντυπωσιακά, καθώς προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με 20-24, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο θυμήθηκε τον κακό του εαυτό από τις Σέρρες και σημειώνοντας μόλις οκτώ πόντους σε αυτό το διάστημα έχασε το προβάδισμα στο σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Αρκαδικός είχε 2/2 βολές, 3/11 σουτ και 4 λάθη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο Λαύριο να περάσει μπροστά στο σκορ αρχικά με 29-28 στο 15’ και στη συνέχεια να κάνει ένα επιμέρους σερί 10-2 για να προηγηθεί με 39-32 στο τέλος του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ξαναμπήκε στο παιχνίδι ο Αρκαδικός μειώνοντας στους τέσσερις πόντους τη διαφορά στο 24’ (47-43), όμως με ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων η διαφορά ξαναπήγε τρία λεπτά αργότερα στο +9 (54-45) για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα δύο πόντων για τους γηπεδούχους (58-56).

Όλα έδειχναν πώς η νίκη θα κρινόταν στην τελευταία περίοδο, όπερ και εγένετο με το Λαύριο να έχει περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση καταφέροντας να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, απέναντι στον Αρκαδικό που πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Ο Πόπαντιτς με 25 πόντους και άριστα στατιστικά πραγματοποίησε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση (9/9 βολές, 5/10 δίποντα, 2/2 τρίποντα) στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ είχε ακόμα 6 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο παρά το συνεχές μαρκάρισμα που δεχόταν σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου.

Ακολούθησε στο σκοράρισμα και σε απόδοση ο Βασίλης Γιαννουλάκος που είχε 14 πόντους με πολύ καλά στατιστικά (2/2 βολές, 6/10 δίποντα), ενώ είχε ακόμα 9 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και ένα κόψιμο για να ακολουθήσει ο Γιώργος Κοψαύτης με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστς, 2 κλεψίματα. Ο Κοψαύτης από σήμερα είναι ο δεύτερος σκόρερ του Αρκαδικού στην Α2 κατηγορία ξεπερνώντας τον Κρητικό πλευμέηκερ Μύρωνα Παπαδάκη (759-756).

Περίπου 50 φίλοι του Αρκαδικού βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Αρκαδικού για να ενισχύσουν την αγαπημένη τους ομάδα και στο τέλος χειροκρότησαν όλους τους παίκτες ευχαριστημένοι εμφανώς από την προσπάθεια που κατέβαλλαν σε μία δύσκολη έδρα της Α2 κατηγορίας.

Τώρα το ενδιαφέρον όλων στις τάξεις μεταφέρεται για το μεγάλο ντέρμπι της Πελοποννήσου σε δύο εβδομάδες στην Τρίπολη, με τον Αρκαδικό να υποδέχεται τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Ως τότε, ο Γιάννης Καστρίτης με τον Μπάμπη Αλεξόπουλο έχουν τον χρόνο και τη δυνατότητα να ξεκουράσουν τους παίκτες τους και να προετοιμαστούν κατάλληλα για το μεγάλο αυτό παιχνίδι.

Διαιτητές: Κατραχούρας-Κοτσίμπος-Μάλαμας
Δεκάλεπτα:  20-24, 39-32, 58-56, 79-74
Λαύριο (Σερέλης): Κακιούζης 18, Μουμπάρακ 4 (1), Τσίρος 3 (1), Μανούσος 4, Σακελλαρίου 10 (2), Γιαννακόπουλος 15 (3), Περράκης 17 (1), Βανδώρος, Ψωμαδέρης 6 (2), Χατζόπουλος 2.
Αρκαδικός (Καστρίτης): Καραμαλέγκος 3 (1), Πίνης, Μαγιντόμπε, Κοψαύτης 14 (1), Προδρόμου 8, Πόπαντιτς 25 (2), Σάκοτα, Γκόβας 8 (2), Γιαννουλάκος 14, Πάνου 2.